Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- واقعیت‌های تلخی از سد زاینده‌رود به گوش می‌رسد که امیدها را برای جان بخشی دوباره رودخانه به یاس تبدیل می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، واقعیت‌های تلخی از سد زاینده‌رود به گوش می‌رسد. سدی که زندگی و ادامه حیات چند میلیون انسان بسته به آب ذخیره شده در آن است، بحران کم‌آبی و خشکسالی را با یک نگاه ساده به سد و پیرامونش می‌توان فهمید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از روی شاخص دیوار سد می‌شود دید که 43 متر سد خالی از آب است. سدی که باید حدود یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب آب در خودش ذخیره داشته باشد در حال حاضر 200 میلیون متر مکعب آب دارد. مقدار ذخیره شده آب پشت سد بستگی به میزان بارش‌های بالادست دارد و اگر برف و باران نیاید آبی هم دخیره نمی‌شود.

میزان ورودی آب سد زاینده‌رود یک چهارم میزان خروجی آن است

 مدیر اجرایی تاسیسات سد زاینده‌رود با اشاره به ظواهر سد اظهار داشت: همانطور که ظاهر سد هم نشان می‌دهد متاسفانه حال سد زاینده‌رود خیلی خوب نیست.

بابک محمدی افزود: اکنون 20 متر مکعب بر ثانیه خروجی و 5 متر مکعب بر ثانیه ورودی داریم و میزان ورودی یک چهارم میزان خروجی است که به اندازه سه‌چهارم از حجم سد آب در حال برداشت است.

مدیر اجرایی تاسیسات سد زاینده‌رود با بیان کاهش ورودی آب سد، گفت: سال گذشته در همین ایام چیزی در حدود 10 متر مکعب بر ثانیه ورودی آب داشتیم که  متاسفانه  امسال روند کاهشی داشته و به 5 متر مکعب بر ثانیه است.

وی ادامه داد: زمستان پارسال میزان بارش‌ها در ارتفاعات بسیار کم بود اما آنچه  بیشتر نگران‌کننده است نظر کارشناسان هواشناسی است که تا پایان آذر ماه بارشی را پیش بینی نکرده‌اند. به طور حتم بارگزاری‌های جدید و برداشت‌های غیراصولی و مصرف بی‌رویه از زاینده رود حال این سد را هم بدتر خواهد کرد.

شایعه آلودگی آب آشامیدنی استان اصفهان به دنبال جاری شدن زاینده رود تکذیب شدآب پشت سدها فقط کفاف فصل پاییز را می‌دهد/ ورود 250میلیون مترمکعب خاک به مخزن سدهامعضل آب اصفهان مسئله ملی است/صدای زلزله خاموش در اصفهان به گوش می‌رسدانتقاد از روند انتصابات در بخش‌های مرتبط با زاینده‌رود؛ دولت به فکر حل مشکل آب اصفهان نیست

شرایط مناسبی برای حوزه آبریز زاینده‌رود وجود ندارد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به شرایط موجود سد زاینده‌رود، اظهار داشت: متاسفانه شرایط مناسبی برای حوزه آبریز زاینده‌رود وجود ندارد و با توجه به گزارش سازمان هواشناسی در مهرماه، بارشی نخواهیم داشت و در اواخر آبان بارش‌ها به صورت پراکنده خواهد بود و پیش بینی شده که اواخر آذر شرایط مناسب‌تر شود ولی در کل سازمان هواشناسی در فصل پاییز حدود 30 درصد کاهش بارش نسبت به نرمال را دارد و امیدواریم بارش‌ها زودتر به ثمر برسد تا ورودی سد به شرایط مناسبی برسد.

محمود چیتیان افزود: تنها طرحی که مانده سد تونل سوم کوهرنگ است که به اتمام رسیده ولی سد هنوز مقداری کار دارد حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته بنابراین تدابیری اندیشیده شده که در مقاطع سیلابی یک مقدار آب از طریق تونل سوم کوهرنگ وارد حوزه زاینده رود کنیم، ولی متاسفانه بارش‌ها با توجه به اینکه مناسب نبوده به خصوص شاخص ما که کوهرنگ است شاخص مناسبی ندارد.

انتهای پیام/166/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: متر مکعب بر ثانیه سد زاینده رود میلیون متر بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۸۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت سد دز تکمیل شد

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، عباس صدریان فر جمعه شب در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت شاهد فعالیت دو موج بارشی قوی در استان بودیم.

صدریان فر افزود: از ۱۰ روز گذشته فعالیت این سامانه بارشی مورد رصد کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.

وی اظهار کرد: با هدف کنترل سیلاب، ظرفیت جدیدی در سدهای استان ایجاد شد و نقطه بحرانی در سد دز بوده است که میزان ورودی به سد ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه و خروجی به ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه تنطیم شد.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: با این اقدام ظرفیت ۶۵ میلیون متر مکعبی در سد دز برای کنترل سیلاب انجام شد.

صدریان فر گفت: همچنین در پایین دست رودخانه دز، رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها آب با دبی ۹۰۰ متر مکعب جاری شد که با مدیریت این سیلاب هم کنترل شد.

وی افزود: احتمال دارد میزان خروجی سد دز که ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر مکعب است تا ساعاتی دیگر افزایش یابد و این اطلاع رسانی توسط فرمانداری‌های شهرهای مسیر رودخانه انجام می‌شود.

صدریان فر با اشاره به اینکه هم اکنون مخازن سدهای استان ۸۱ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: این میزان در سدهای زنجیره‌ای کارون ۹۱ و سد دز ۱۰۰ درصد است.

دیگر خبرها

  • ۷۰ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • سد کوثر گچساران پر شد
  • ۳۰ میلیون متر مکعب آب طی چند روز اخیر پشت سد کوثر ذخیره شد
  • سد کوثر گچساران سرریز کرد
  • سد کوثر پر شد
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • ورود بیش از ۵ میلیون مترمکعب روان آب به سد‌های خراسان جنوبی
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد