Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@13:03:29 GMT

۷۳ درصد سد زاینده‌ رود خالی است

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۲۶۵۶

۷۳ درصد سد زاینده‌ رود خالی است

سید مجتبی موسوی نائینی گفت: ورودی آب به سد زاینده‌رود از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۰) تا بیست و یکم تیرماه در مجموع ۸۸۶ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این سد در مدت مشابه سال گذشته ۶۹۴ میلیون مترمکعب و در بلندمدت (۵۲ ساله) یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون مترمکعب ورودی داشت.

او ورودی به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد افزایش دارد، گفت: مقایسه ورودی آب به سد زاینده رود در سال آبی کنونی با مشابه بلند مدت حاکی از کاهش ۲۸ درصدی ورودی آب به این سد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجم آب خروجی از این سد مخزنی از ابتدای سال آبی تاکنون ۷۸۳ میلیون مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۴۹۲ میلیون مترمکعب و در مشابه بلندمدت یک میلیارد و ۱۲ میلیون مترمکعب بوده است.

موسوی نائینی می‌گوید: خروجی از سد زاینده رود امسال نسبت به سال گذشته ۵۹ درصد افزایش و در مقایسه با حجم خروجی در بلند مدت ۲۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

او ذخیره سد زاینده رود امروز به ۳۲۸ میلیون مترمکعب رسید، گفت: حجم آب ورودی به سد هم اکنون ۲۱ مترمکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۲۸ مترمکعب بر ثانیه است.

موسوی نائینی درمورد ذخیره سد زاینده‌رود در مدت مشابه سال گذشته ۳۷۱ میلیون مترمکعب و در مشابه بلند مدت (۵۲ ساله) ۹۵۳ میلیون مترمکعب بود، گفت: ذخیره این سد مخزنی در مقایسه با سال گذشته ۱۲ درصد و نسبت به بلند مدت ۶۶ درصد کاهش نشان می‌دهد.

۲۷ درصد سد زاینده رود آب دارد

اوگفت: ۲۷ درصد از ظرفیت سد زاینده رود هم اکنون پرشدگی داردولی در حال حاضر ۷۳ درصد سد خالی است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد و نیروگاه‌های زاینده رود با اشاره به گرم شدن هوا و وضعیت ذخیره این سد، گفت: مدیریت مصرف در همه بخش‌ها اعم از شرب و بهداشت، کشاورزی و صنعت ضروری است.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد زاینده رود کمبود آب کاهش بارندگی مدت مشابه سال گذشته میلیون مترمکعب سد زاینده رود سال گذشته بلند مدت سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۲۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد

ایسنا/کرمانشاه به گفته معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه، آورد سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به بیش از ۱.۷ میلیارد مترمکعب رسیده است.

علی مرادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت ذخیره سدهای استان کرمانشاه، گفت: از مجموع ظرفیت حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعبی سدهای استان، هم اکنون ۶۴.۹۱ درصد آن پُر است.

وی میزان ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه را ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان ذخیره سدها به ترتیب مربوط به سدهای گاوشان و داریان است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه درباره وضعیت سرریز سدهای استان نیز اظهار کرد: در حال حاضر تنها سد «تنگ حمام» در شرایط سرریز قرار دارد و ظرفیت مابقی سدهای استان تکمیل نیست، چون در کنار ورودی که این سدها دارد، خروجی و مصرف نیز دارند.

وی با بیان اینکه آورد سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری (مهر ۱۴۰۲) تاکنون حدود یک میلیارد و ۷۲۵ میلیون مترمکعب بوده، خاطرنشان کرد: بیشترین آورد را نیز در سد داریان به میزان حدود ۱.۴ میلیارد مترمکعب داشتیم، اما چون این سد دارای نیروگاه است میزان خروجی آب آن نیز قابل توجه می‌باشد.

به گفته مرادی، پس از داریان بیشترین آورد سدهای استان در سال آبی جاری مربوط به سد گاوشان با حدود ۷۲ میلیون مترمکعب و کمترین نیز مربوط به سد گیلانغرب به میزان ۱.۶ میلیون مترمکعب بوده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه درباره آورد حاصل از بارش‌های اخیر نیز عنوان کرد: هنوز بخشی از رواناب حاصل از بارش‌ها وارد سدها نشده و آورد این بارش‌ها در آمار هفته آینده خود را نشان خواهد داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • پس از بارش های اخیر همچنان۱۱ استان درگیر کم بارشی
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • ۶۳۰ هزار مترمکعب رواناب در نهرین کنترل شد
  • حجم ذخیره آب سد رئیس‌علی دلواری به ۵۳ درصد رسید
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • آورد آب سد دز خوزستان در حد سیلاب نیست
  • وضعیت سد دز استان خوزستان عادی است
  • وضعیت سد دز عادی است
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است